Blog

Start Nu! Niet na het nieuwe jaar…

DOOR Iris Disseldorp / 15 september 2015

Dit is iets wat je vast interesseert. Ik heb afgelopen maanden veel mensen gesproken die tijgers2eigenlijk best zo’n 10kg willen afvallen. En ik merk dat velen van hen het heel goed doen. Ze weten hoe ze om kunnen gaan met eten, snoepen en gaan met regelmaat sporten. Ze vallen af.

Toch is er ook veel onvrede…

Lees meer…

Expert worden in MET GEMAK afvallen en op gewicht blijven

DOOR Iris Disseldorp / 11 augustus 2015

Heel vaak hoor ik mijn klanten wensen: “Ik wil als ik terugkom van vakantie hetzelfde gewichtroodfruit hebben als voor de vakantie. Ik wil de vrijheid van vakantie helemaal ervaren. Doen wat ik graag doe, eten waar ik blij van wordt. EN dat het op gewicht blijven meer vanzelf gaat”.

Er is bijna niemand die met gemak op gewicht blijven NIET wil, zo blijkt…

Lees meer…

Van Paasei naar wortel

DOOR Iris Disseldorp / 6 april 2015

De paasdagen zijn weer voorbij. Ik heb genoten van deze dagen. Gezellig met familie en konijnwortelvrienden. Natuurlijk met heerlijke hapjes en chocolade eitjes. Genieten is toch wel een heel belangrijk element in het leven, vind je niet?

Deze eitjes worden nu weer ingeruild..

Lees meer…

Kilootje teveel door tijdsgebrek; groot probleem voor carrièretijgers

DOOR Iris Disseldorp / Maandag, 19 januari 2015

Er zijn maar weinig ondernemende mensen met een kilootje te veel die echt tijd vrij maken tijgerkleinvoor het welzijn van het lichaam. Lange dagen worden gemaakt op het werk en na zo’n lange dag is er tijd voor ontspanning. Beweging is vaak niet waar de voorkeur naar uit gaat. En omdat er zo hard gewerkt is, is een beloning in de vorm van lekker eten…

Lees meer…

Hoe je door nieuwsgierigheid kan afvallen

DOOR Iris Disseldorp / Maandag, 12 januari 2015

nieuwsgierig1

Het overkomt iedereen die wilt afvallen; dat je iets nieuws wilt aanleren. Zeker als je ouder wordt, blijkt dat nog niet altijd makkelijk te zijn. Maar hoe kun je het leerproces makkelijker maken? Een van de beste en leukste elementen die je helpen met leren, is nieuwsgierigheid.

Lees meer…

Succesvol goede voornemens implementeren: 9 stappen hoe je dit doet

DOOR Iris Disseldorp / Dinsdag, 6 januari 2015

goedevoornemens2

Ik weet nog dat ik 10 jaar geleden elk jaar wel een goed voornemen had. Die voornemens gingen vaak over gezonder leven en over afvallen. ‘Ik wil dit jaar 7 kg afvallen.’ ‘Ik ga s ’avonds niet meer snoepen’. ‘Ik ga 3 keer in de week een uur op de racefiets’. In eerste instantie voelde zo’n voornemen krachtig. Een nieuwe start…

Lees meer…

Afvalsucces voorspellen met leiderschapskwaliteiten

DOOR Iris Disseldorp / Woensdag, 10 december 2014

leiderschap

Hoe succesvol iemand is in het afvallen en op gewicht blijven is afhankelijk van meerdere factoren. Persoonlijke eigenschappen, ervaring en competenties dragen allemaal bij aan het afvalsucces. Maar zowel uit de theorie als uit mijn persoonlijke ervaring blijkt dat daarnaast leiderschap één van de belangrijkste voorspellers van het afvalsucces is.

Lees meer…

‘Trek in lekkers’: de 5 grootste fouten die gemaakt worden

DOOR Iris Disseldorp / 3 december 2014

De 5 grootste fouten die bij ‘trek in iets lekkers’ gemaakt worden waardoor afvallen en op gewicht blijven een grote ellende wordt.

Trek in ‘iets lekkers’ heeft iedereen wel eens. Wat is een betere manier om in leven te blijven dan met het ‘trek hebben in’ of ‘honger hebben’? Het is een natuurlijk proces, waardoor je niet vergeet te eten. Geen mens kan uiteindelijk zonder voeding. Je hebt voeding nodig om gezond en sterk te blijven. Toch associëren mensen die graag willen afvallen en op gewicht willen blijven deze ‘trek’ met iets negatiefs.

Lees meer…

Diëten, momenten van diepe dalen

DOOR Iris Disseldorp / 29 augustus 2014

Heb je een hekel aan diëten? Veel mensen die diëten ervaren vervelende emoties. Mensen worden chagrijnig, hebben depressieve gevoelens, voelen zich gefrustreerd. Relaties komen onder druk te staan. Er zijn zelfs mensen die daarom absoluut niet meer willen afvallen. Ik ben absoluut tegen tijdelijke diëten, want ik ben er van overtuigd dat een tijdelijk dieet uiteindelijk averechts werkt.

Lees meer…

Wil je deze artikelen niet missen, meld je je dan hier aan voor de nieuwsbrief.