Ervaringen


image1

Ervaringen

Ik wilde meer controle, ik werd steeds zwaarder

Linda (43 jaar, ondernemer)

Ik ben begonnen aan het 4 maandenprogramma omdat ik mijn gedrag beu was. Ik wilde meer controle hebben over het eten. Niet te veel eten, niet teveel snoepen. 5 kg wilde ik afvallen. Ooit was ik daar geweest, maar ik merkte dat ik steeds weer wat zwaarder werd. Mijn gewicht is nu stabiel. Ik ben meer gaan sporten en het blijkt dat spiermassa zwaarder is. Mijn succes is dat ik nu mijn zwakke momenten niet meer heb. Om 16u had ik altijd enorme trek en vond ik altijd wel iets lekkers. Daar ben ik vanaf en daar ben ik heel blij mee. Dat ongecontroleerd eten frustreerde mij het meest. Ik heb een ander voedingspatroon. Ik accepteer mezelf meer en meer. Ik houd me aan mijn plan en als het eens misgaat dan kan ik heel goed analyseren wat er fout ging. Daarop neem ik actie en gaat het de volgende keer beter.

Ik heb mijn zwakke momenten niet meer

Maartje (33 jaar, salesconsultant)

In het verleden heb ik van alles geprobeerd om af te vallen,
meerdere keren met succes. Echter ik verviel weer in mijn oude patroon.
Ik wil graag mijn kilo’s blijvend kwijt, zonder dat ik iedere keer in discussie hoef met mijzelf. Het was iedere dag een strijd met mijzelf. Ik wil beter in mijn vel te komen te zitten (letterlijk en figuurlijk), waardoor ik mijzelf weer verder kan ontwikkelen op andere zaken. Er ging veel energie uit naar de kwestie overgewicht. Ik ben blanco de training in gegaan. En met resultaat! Het gaat echt wel goed. Ik ben tevreden over mijzelf. Het is nu geen strijd meer. Het programma is gebaseerd op positiviteit. Nu ben ik best positief ingesteld, echter over de kwestie overtollige kilo’s naar mijzelf toe niet.
Dit is nu veranderd, ik weet dat ik het kan veranderen en dat gaat ook gebeuren.
Ik heb het programma als positief ervaren en zou het aan iedereen willen aanbevelen die het niet lukt om op gewicht te blijven. Ik kan makkelijk omgaan met moeilijke momenten. Ik ben dankbaar dat ik de stap heb genomen. Iris luistert heel goed naar jou als persoon. Ze haalt steeds precies datgene naar boven wat voor mij van toepassing is, waar je in de praktijk direct iets mee kan. Het was een hele leerzame tijd!

Het was iedere dag een strijd. Ik kan nu makkelijk omgaan met moeilijke momenten

Monique (46 jaar, trainer en coach)Toen ik aan het 4 maandenprogramma begon wilde ik vooral leren om naar een andere manier (gewoonte) te gaan mbt eten, waarbij ik nog steeds kan genieten van lekker eten en ook gezond eet. Mijn grootste uitdaging was hoe ik alle verlokkingen kon weerstaan. Voorafgaand aan het programma liet ik me regelmatig verleiden, te veel en te zoet, in ieder geval ongezond te eten. Later had ik daar schuldgevoelens over. ‘Ik was fout bezig geweest’. Tegenwoordig eet ik beperkt ‘teveel’ of ‘ongezond’ en zelden neem ik zoete dingen. Ik let op wat ik eet, wat ik echt wel en echt niet wil eten. Ik kan nu de verlokkingen goed weerstaan en kies bewust voor als ik wat ongezonder eet; zodat ik achteraf nooit met een schuldgevoel zit, maar meer met een bewuste actie om op koers te blijven. Ik wil altijd de vrijheid voelen om te kiezen. Beperking zou echt erg voor mijzelf zijn. Ik ben nu 5,5 kg afgevallen. En dat is nog niet het einde! In vrijheid afvallen is mijn motto.

Ik wilde dat schuldgevoel niet meer. Ik wil altijd die vrijheid voortaan voelen

Ervaring van Karin (37 jaar, zelfstandige in de zorg)

Jarenlang was ik aan het worstelen met afvallen. Ik was er op gefocust en het kostte veel energie. Het was heel erg aanwezig in mijn leven. Vaak verloor ik de moed en liet alles los. Ik ging weer snoepen in de avonduren. Nu focus ik mij op mijn intrinsieke motivatie, die is veel groter en belangrijker voor mij. Het geeft me juist energie en rust tegelijkertijd. Het is makkelijker de juiste keuze te maken als ik moet kiezen tussen wel of niet die chips opeten. Ik sta nu heel anders tegenover afvallen. Zelfs mijn omgeving merkt het verschil. Niet alleen de kilo’s die er af zijn maar ook hoe ik erin sta. Ik ben meer tevreden en reageer mijn frustratie niet meer af op mijn lieve partner en voel me een beter voorbeeld voor de kinderen. Ik voel me sterk als ik niet meedoe met de zak chips die open op tafel ligt.

Vaak verloor ik de moed. Nu krijg ik juist meer energie en rust tegelijkertijd

Maartje (33 jaar, consulant)

3 weken ben ik nu onderweg in het 4 maandenprogramma en eigenlijk vanaf de eerste trainingsdag gaat het me makkelijk af. Natuurlijk heb ik nog wel mijn momenten, maar dat is nu wel met 80% afgenomen. Ik ben veel onderweg en mijn verleidingen waren bij de benzinestations. Al dat snoep kon ik echt niet weerstaan. Ik ben in het verleden al een paar keer flink afgevallen, maar ik wil niet meer jojo-en. Na die eerste trainingsdag kijk ik heel anders tegen dat snoep in stations aan. Ik voel me sterk en ik weet wat ik wil. En dat is veel belangrijker dan dat snoep wat me niet beter maakt. Ook thuis is het gezelliger. Doordat ik eerst faalde, vond ik het niet fijn als mijn partner daar iets van zij. Nu kunnen we het delen en is hij een steun voor mij. Ik ben nu al een paar kilo kwijt.

Ik was het jojo-en zat. Ik voel me nu sterk en ik weet wat ik wil

Steeds als ik nu verleid word en zin krijg om nog een keer op te scheppen, maak ik contact met mijn intrinsieke motivatie. Het wonderbaarlijke is dat die verleiding ineens geen verleiding meer is. (Evelien, 43 jaar, eigen modezaak)

Julia (42 jaar)

In het verleden ben ik behoorlijk afgevallen met de juiste mindset, daarna is mijn mindset afgezwakt en vond ik het niet makkelijk om de knop te vinden om terug te gaan naar eerder. En dat was dus ook het moment om de sessie te volgen. Ik wil die knop weer vinden en terug gaan naar de juiste mindset. Ik was heel erg sceptisch, want hoe kun je mij garanderen dat nu de knop wel ga vinden en dat ik de mindset vast ga houden voor de rest van mijn leven. Want ik wil wel graag het resultaat behouden wat ik na de training zou hebben behaald. En omdat het best een hele investering is, vind ik het ook belangrijk om enige zekerheid te hebben. Tijdens de sessie kreeg ik een aantal inzichten, echte eye-openeners, waardoor ik nu een heel duidelijk gevoel heb het op eigen kracht te kunnen realiseren. De wirwar van mijn burnout, mijn relatie, mijn puberende kinderen en mijn werk wordt steeds verder ontrafeld. Iris voelt goed aan via de telefoon. Ze noemt punten die mij raakten en die mijn ogen open hebben gezet.

Ik kon de KNOP niet meer vinden. Ik kan het nu weer op eigen kracht realiseren

Patrick 42 jaar, consultant


patrickweb
Ik zat in een vicieuze cirkel: ik wist heel goed wat ik moest doen om een gezond leven te leiden maar op een of andere manier lukte het me maar niet om uit mijn patroon te stappen.​ Ik ​​ken Iris al een tijd. We hebben een goede klik en ik vertrouwde dat Iris mij zou kunnen helpen.​ Nu heb ik een heel mooi inzicht verworven dat me heel anders heeft leren kijken naar mijn leefpatroon​, dat gaat veel verder dan rationele trucjes en techniekjes om gezond te leven, want die kende ik wel. Het gaat om wat ik écht nodig heb. Het gaat om een innerlijke motivatie voor gezond leven en een innerlijke weerstand tegen ongezond leven. Iris heeft mij tijdens de trainingsdag geholpen om zelf tot nieuwe inzichten, perspectieven en overtuigingen te komen.​​

Ik zat in een viscieuze cirkel. Ik heb nu nieuwe inzichten, perspectieven en overtuigingen

Ervaring van Saar (32 jaar)

Met gemak op gewicht blijven en dat het mij zou lukken. Ik geloofde er helemaal niks van. Toch besloot ik om mee te doen. Ik had er alles voor over om het tij te keren. En ik heb juist heel veel van mezelf geleerd. Ik wist niet dat ik het in mij had. Die handvatten die mij aangereikt werden zijn erg praktisch. Ik heb het direct kunnen inzetten in mijn drukke leventje. Het is echt af en toe wel lastig, maar ik ben snel hersteld of kan mij tijdig herpakken. Hierdoor voel ik mij stabiel in mijn afvalproces.

Ik wist niet dat ik het in mij had. Ik kan mij nu tijdig herpakken als het even mis gaat


tomenikweb

Tom 37 jaar, accountmanager

Het was een automatische gewoonte. S’ avonds na het eten bij een glaasje wijn hoort iets lekkers. Het hoorde bij het ‘complete plaatje’. Lekker bourgondisch leven. Daarnaast had ik een verkeerd eetpatroon, waardoor ik greep naar producten uit een tankstation of zelfs een hamburgertent.

Mijn gewicht had een maximun overschreden. Het ging de verkeerde kant op. Ik wilde deze VIPdagtraining aangrijpen om mijn levensstijl gezonder te maken. De positieve mindset kracht bij te zetten. Ik was eerst sceptisch ten opzichte van het trainingsprogramma.

Ik heb mijn levensstijl aangepast. Ik gun mijzelf het genieten van een glaasje wijn (zonder elke keer iets erbij).

De VIPdag heeft mij veel bewustwording opgeleverd. Ik weet nu waarom ik doe en wat ik doe. Ik ben erg gemotiveerd na deze sessie om aan de slag te gaan. Ik heb mooie handvatten gekregen. Ik breng mijn energie op peil. Het plaatje is compleet als ik geniet van een drankje. Ik weet nu waarvoor ik het doe, wat mijn hoger doel is. Dat geeft mij kracht, waardoor het meer vanzelf gaat.

Er hoorde gewoon wat lekkers bij. Het plaatje is nu ook compleet als ik geniet van een drankje zonder toastje en kaasje

Elsa 41 jaar, pastoor)

Eerst liet ik eten, hapjes e.d. niet met rust. Met name als ik boos, verdrietig of verveeld was, vond ik het moeilijk om niet te eten. Door te eten voelde ik even mijn emoties niet. Eten gaf me even rust. Daarnaast vond ik het moeilijk om op feestjes alle lekkers te weerstaan. Had vaak goed voornemens om niet teveel te snoepen, maar de voornemens liet ik al snel varen. Zo lang ik me kan herinneren kom ik aan en val ik af. Het trucje om af te vallen ken ik en snap ik, maar bij emoties verviel ik steeds weer in oude gewoontes. Ik wilde eens iets anders proberen. Ik heb nu een plan gemaakt. Ook zeg ik elke morgen tegen mezelf dat ik er mag zijn. Tijdens de VIPdag heb ik geleerd, dat ik wel wat liever voor mezelf mag zijn. Als ik een keer de fout in ga, is het voor mij goed om niet meteen op te staan en door te hollen. De pijn, de teleurstelling mag er zijn. Ik leer hiervan. Ik snap het verschil tussen voornemen en besluit.

Afvallen gaat over intieme stappen in jouw persoonlijke ontwikkeling en maakt je
Bij de testimonials worden vaak surrogaatnamen gebruikt vanwege privacy.

iris handtekening4 wit hart

image1
Grazenseweg 6,
4856BB Strijbeek,
Tel: 0616118983

kvknr: 51622564

BTWnr: 140915795B01

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Contact

Heb je vragen of wil je meer weten, mail dan naar:  info@knopombijovergewicht.nl.

Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Liefs,

Iris Disseldorp

Knop om bij overgewicht – copyright 2015